in

Spašena je Commandos franšiza, nove igre stižu u budućnosti

Serijal igara pod nazivom Commandos krajem prošlog i početkom ovog stoljeća predvodio je tada vrlo uspješni žanr izometrijskih RTT igara.

No, Commandos je izdavačkoj kući Eidos kasnije poslužio da se natječe s Call of Duty i Medal of Honor igrama. S obzirom da Commandos: Strike Force iz 2006. nije uspio postići dobar rezultat prelaskom u žanr pucačina iz prvog lica, to je bio i zadnji pokušaj za ovaj serijal.

No, 12 godina kasnije imamo dobre vijesti za fanove “Zelene Beretke” i ostalih Commandosa. Naime, iz njemačke izdavačke kuće Kalypso Media Group danas je stigla objava kako je ta kompanija otkupila Commandos franšizu, zajedno s Praetorians te Imperial Glory serijalima.

Tim povodom potvrđeno je i kako će iskoristiti Commandos franšizu u vidu novih igara u skorijoj budućnosti, no za sada ostaje nepoznato hoće li to biti u klasičnom RTT obliku ili nekako drugačije.

Spominje se također i adaptiranje postojećih naslova za savremene tehnologije i platforme, što u prijevodu znači – remastere starih Commandos igara.