in

Iz rubrike vjerovali ili ne: Mario Kart se pojavio u Fortniteu

Fortnite Playground event je tek lansiran, no već je pokazao da ljudi mogu biti jako kreativni kada ih nitko ne pokušava ubiti.

Fortnite je na vrhu popularnosti, okuplja milione igrača pa je bilo za očekivati da ćemo nakon lansiranja Playground eventa u igri vidjeti neke kreativne radove. Ali Mario Kart? Stvarno?

Ako niste znali, Playground event u Fortniteu potpuno je drugačiji od tipičnog Battle Royale napucavanja koje traje sve dok samo jedan igrač ne ostane na nogama. U Playground modu grupe od maksimalno četiri igrača mogu slobodno istraživati mapu i raditi što žele bez brige da će ih neko ubiti i eliminirati iz meča. Kad igračima skineš s ramena teret konstantno vrebajućih protivnika i daš im mehanike izgradnje koje su pomogle učinile Fortnite popularnim – dobiješ Mario Kart utrku usred Fortnite mape, čini se.

Korisnik Reddita JoshB_C objavio je video u kojem pokazuje ovu kreativnu korisničku kreaciju u Playground modu, zajedno s jednom utrkom. Umjesto kartinga, u ovoj korisničkoj Fortnite verziji Mario Karta likovi guraju kolica za šoping. Staza djeluje poprilično zahtjevno – ima uzbrdice i nizbrdice, oštre zavoje pod 90 stupnjeva, tunele pa čak i skakaonice.

We made Mario Kart in Fortnite from r/FortNiteBR

Naravno da ovo zapravo nema veze s Mario Kartom i da domišljati Playground igrači samo koriste naziv tog popularnog serijala da se probiju na vrh Reddita, ali hej – simpatično je! Niko im ne zamjera. Kad smo već kod toga, ako niste svjesni da je Mario Kart i dalje živ i zdrav serijal koji izgleda sjajno i prodaje se u milijunskim nakladama, bacit ćemo vam podsjetnik na sve to s jednim našim video komentarom iz Mario Kart 8 Deluxea za Switch koji je izašao prošle godine.

(HCL)