in

PUBG se prodao u 50 miliona kopija, uspjeh slavi prvim sniženjem ikad!

Proteklih sedmica PUBG nam je nekako izvan fokusa. Fortnite Battle Royale je preuzeo titulu najpopularnije igre na svijetu, dok je tu i H1Z1 koji i dalje ne posustaje na PlayStationu 4.

Dok mi manje potenciramo neke od problema koje PUBG ima prvenstveno na Xbox platformi, igra je premašila 50 miliona prodanih primjeraka. Dok je, zahvaljujući besplatnoj mobilnoj verziji, PUBG barem jednom igralo preko 400 miliona igrača! Impresivno, uprkos tome kako su pribrojani i igrači na mobitelima, zvuči podatak kako igru svakodnevno igra 87 miliona igrača. Ipak, na PC-ju svakodnevno igra duplo manje igrača nego na vrhuncu popularnosti igre početkom godine.

Kako bi proslavili ovaj veliki uspjeh, PUBG je po prvi put u historiji dobio svoje sniženje na Steamu. I to jako dobrih 33 posto, pa mu cijena sad iznosi samo 20 eura. Što je izvrsna prilika svima koji su se dosad nećkali oko kupnje igre.

Ova, kako smo napisali, prva rasprodaja igre ikad mogla bi PUBG barem na neko vrijeme vratiti onim starim brojkama od preko 3 miliona istovremeno aktivnih PC igrača. Ipak, uprkos svemu, PUBG je i dalje daleko najigranija igra na Steamu, koju prati Dota 2 s čak duplo manje igrača.