in

Ovo je prvi Serious Sam 4 gameplay prikaz: žetva “kamikazi” kombajnom i mutirani ovnovi

Nekako na mala vrata, kako možda ovaj kultni serijal i ne zaslužuje, dobili smo prvi gameplay prikaz Serious Sama 4. Pojavio se na francuskom Jeuxvideu kao dio reportaže o igri s E3 sajma.

Važno je naglasiti kako je igra još uvijek u pre-alphi i kako se ne izvodi baš najfluidnije, dok istovremeno ni svi grafički elementi nisu implementirani već su zamijenjeni placeholderima niže rezolucije. Ipak, svi Serious Sam elementi su tu i već sad izgleda zabavno u pokretu. Iz jednog intervjua smo izvadili neke prilično bitne informacije o igri koje čitate u nastavku.

Ante Vrdelja je kasnije u za Fandom pričao o igri i potvrdio je kako će Serious Sam 4 zaista imati do 100.000 protivnika na ekranu odjednom, za što će biti zaslužan novi, nadograđeni SS pokretač sposoban prikazati velike brojeve neprijatelja na ekranu, sve to na ogromnim mapama. Serious Sam neće biti open world igra, imati će umjesto toga više mapa raspoređenih po različitim lokacijama, dok je ova prikazana u gameplayju smještena u Francuskoj veličine otprilike 13 kvadratnih kilometara.

Kroz prostrane svjetove bilo bi ludo ići pješice, zato je tu motor, koji prema Antinim riječima nema nikakvih posebnih sposobnosti osim što Sam izgleda kul na njemu. Motorom ćemo krstariti kroz mape, voziti se do interesnih tačaka i usput ubijati neprijatelje koji iskaču iz guštih šuma. CroTeam će motivirati igrače na istraživanje, koje će nas nagraditi otkrivanjem misterija i popratnih misija. Osim motora tu će biti i druga vozila, poput prikazanog kombajna, a koja će nam ponekad  dobro doći u ispunjavanju određenih zadataka.

Kakav bi to Serious Sam bio bez coopa, pa je tako i taj način igranja potvrđen u punoj igri što nas posebno veseli. Kad izlazi Planet Badass, kao i više detalja sigurno ćemo saznati u narednim mjesecima.