in

Procurile nove informacije: Evo kako bi mogao izgledati PlayStation 5

Sony tokom svoje E3 prezentacije nije otkrio slijedeću generaciju Playstation konzole, što znači da se nastavlja sa glasinama koje se svakoga dana pojavljuju širom interneta.

Još tokom prošlog mjeseca se pojavila glasina da će Playstation 5 koristiti AMD-ov Ryzen procesor, koju nam je otkrio jedan od zaposlenih koji radi na optimizaciji ove vrste procesora.

Najnoviji niz glasina koji takođe dolazi sa tvrdnjom da će petica pod haubom imati upravo neki od Ryzen procesora dolazi od strane portala Forbes, koji je od anonimnih izvora saznao još i da će se koristiti Navi tehnologija kao grafički pokretač.

Soni je i tokom izrade Playstation 4 konzole sarađivao sa kompanijom AMD, tako da nas ove glasine ne čude. Ono što nije otkriveno je kakva će Navi grafika, koja potiče iz Radeon Technologies, zapravo biti i koliko će biti naprednija u pogledu grafičkih sposobnosti i termalnog dizajna, a ne zna se još ni da li će konzola posjedovati neki od već postojećih Ryzen čipova ili se radi na specijalnom čipu.

Sa druge strane, polako su počele da se pojavljuju i glasine za slijedeću generaciju Microsoftovih konzola, gdje za sada znamo da će postojati više uređaja koji nose kodno ime Skarlet, kao i da se njihov dolazak očekuje za 2020. godinu.