in

Najavljeno Svjetsko prvenstvo u Fortniteu, svi možete učestvovati, a u igri je 100 miliona dolara

Jedna od najpopularnijih igara na svijetu sa 125 miliona registriranih igrača dobiva službeno Svjetsko prvenstvo, a u igri je čak 100 miliona dolara!

Fortnite kao jedna od najpopularnijih igara na svijetu sa 125 miliona registriranih igrača dobiva i službeno Svjetsko prvenstvo iliti Fortnite World Cup. Epic Games već je najavio nagradni fond od vrtoglavih 100 miliona američkih dolara za prvu sezonu esports turnira u Fortniteu koji kreću sljedeće godine, ali sada znamo da se zapravo radi o službenom Svjetskom prvenstvu u kojem mogu sudjelovati svi igrači.

Po cijelom svijetu organizirati će se službeni kvalifikacijske turniri, a spomenuti fond od 100 miliona dolara rasporedit će se po svim tim natjecanjima koja vode do velikog finala Svjetskog prvenstva. Službeni Fortnite World Cup 2019 fokusirat će se na Solo i Duo modove, ali Epic Games spominje i zasebne Squad evente koji bi se trebali paralelno održavati uz kvalifikacijske turnire Svjetskog prvenstva.

Profesionalne ekipe ili kompanije neće moći na bilo koji način kupiti svoju ulaznicu za Fortnite World Cup 2019, a neće dobiti ni direktne pozivnice. Kvalifikacijski turniri bazirat će se na vještini i znanju samih igrača pa ako ste proveli brdo vremena igrajući Fortnite i bruseći svoj skill, imate šanse kao bilo ko drugi upasti u službeno Svjetsko prvenstvo.

Kao što ovaj najavni video govori, za više detalja o rasporedu natjecanja, pravilima i podržanim platforma u Fortnite 2019 World Cupu morat ćemo još malo pričekati.