in

Sony čudnom bolešću zarazio igrače Fortnitea

Ako ste ikada zaigrali Fortnite na PS4 konzoli Sony vam je zarazio Epic Games račun bolešću zatvorenosti prema drugim platformama.

Fortnite je jučer došao na Nintendo Switch, no igrači koji su u istoj igri uživali na PlayStationu 4 i poželjeli to nastaviti i na Switchu doživjeli su jedno neugodno iznenađenje. Prilikom prijave u svoj Epic Games račun na Switch verziji Fortnitea dočekala ih je ova poruka:

“This Fortnite account is associated with a platform which does not allow it to operate on Switch. Neither the Fortnite website nor Epic Customer Service are able to change this. To play Fortnite on Switch, please create a new account.”

Dakle, ako ste ikada zaigrali Fortnite na PlayStation 4 konzoli nećete moći igrati sa istim korisničkim računom na Switchu. Stvar je u tome da za igranje Fortnitea na PS4 morate povezati svoj Epic Games račun s vašim PSN ID-om, a čim to učinite Sony drži vaš račun u šaci i ne dopušta da igrate s istim računom na Switchu. Ovakav problem s vlastitim korisničkim računom nećete imati u slučaju da ste prethodno igrali Fortnite na PC-ju ili Xboxu One. Problem je specifičan za Sonyjevu konzolu jer je PS4 jedina platforma koja ne dopušta cross-platform igranje Fortnitea.

Problem je naravno što nema povratka kada jednom povežete svoj PSN račun s Epic Games računom. Dakle, igrači koji su imali tu nesreću u sreći da su zaigrali Fortnite na PS4 moraju za iskustvo igranja na Switchu platiti kaznu otvaranja potpuno novog korisničkog računa – tako će na Switchu početi od nule graditi napredak u sezonama, listu kupljenih stvari, listu prijatelja itd.

Inače, Switch verzija Fortnitea ne sadrži originalni Save the World mod igranja već samo ludo popularni battle royale mod koji je postao globalni hit s preko 120 miliona zabilježenih igrača. Priupitan o manjku tog moda u Switch verziji predstavnik Epic Gamesa samo je rekao da ga ne planiraju dodati u Switch verziju. Ništa više.

Tužno je to jer je Epic Games izvorno zamislio upravo Save the World kao glavni mod Fortnitea i razvijali su igru s time na umu godinama, dok su Battle Royale mod složili u par mjeseci kad su vidjeli da je to vrlo popularan žanr.

(HCL.hr)