in

SoMeh otkrio koje će igre Microsoft predstaviti na E3 sajmu

Microsoft je već odavno zakazao svoje E3 izlaganje ali je riješio da ostane tajnovit po pitanju igara koje će predstaviti, kako bi iskoristio faktor iznenađenja.

Ali mu to nije baš pošlo za rukom, zato što su te igre procurile u javnost prije same prezentacije. Za leak je odgovoran korisnik Reddita, haker SoMeh koji nam je već poznat po raznim otkrivanjima video igara prije vremena.

On je prvo par sati prije zvaničnog otkrivanja nove Fallout igre tačno otkrio o kojem će naslovu biti riječ. Dok je u istoj objavi kao komentar ostavio da Microsoft najavljuje novi Gears of War, Forzu Horizon 4, novu Halo igru i Sunset Overdrive 2.

O Forzi Horizon 4 već postoje glasine da će se pojaviti na E3 2018, a nedavno je otkriveno i da će biti smještena u Hong Kongu. Sunset Overdrive 2 je procurio od strane korejskog odbora za klasifikaciju video igara, tako da je i vrlo vjerovatno. Sa druge strane, o novom Gears of War naslovu nije bilo nekih glasina, a za novi Halo naslov (moguće Halo 6) imamo samo glasinu da će se pojaviti sa podrškom za igranje u VR-u.

Ovo jesu odlične igre i ekskluzive, koje su Microsoftu jako potrebne, ali se nadamo da nisu jedine koje će biti objavljene na E3 2018 i da se sprema još dobar broj drugih igara.