in

Resident Evil 7 dolazi na Switch, ali to nas neće obradovati

Capcom je poprilično iznenadio najavom Resident Evila 7 za Nintendovu hibridnu konzolu. Međutim, ne treba se za Resident Evil 7: biohazard Cloud Version jako radovati.

Resident Evil serijal debitirao je na Nintendo Switch konzoli prošle godine, ali ne s aktualnom sedmicom nego s Relevations igrama. Ipak, sedmica će se pojaviti na Nintendovoj hibridnoj konzoli… u Japanu. I neće dobiti izdanje koje će se moći posjedovati u fizičkom obliku.

Naime, Resident Evil 7 na Switch konzoli doći će u takozvanoj Cloud verziji, što znači da će se streamati preko interneta. Razlog za ovo vjerovatno leži u činjenici da hardver Switch konzole nije u stanju pokretati RE7 bez tehničkih kompromisa. Dakako, igranje igre preko interneta također nosi svoje kompromise u vidu laga i potrebe za stalnom povezanošću s internetom.

Resident Evil 7 Cloud verzija koštat će otprilike 20 dolara, a u Japanu će se pojaviti već 24. ovog mjeseca. Ovo inače neće biti prva zahtjevnija igra koja na Switch konzolu dolazi putem streama. Ista strategija koristi se i za Phantasy Star Online 2 Cloud, također samo u Japanu.