in

Sony se lagano priprema poslati PlayStation Vitu u penziju

Kompanija Sony najavila je da će do aprila iduće godine prekinuti proizvoditi kartice na kojima se distribuiraju igre za PlayStation Vita konzole.

PlayStation Vita već duže vremena nema neku podršku od vlasnika te platforme. Sony je odavno prestao proizvoditi ekskluzivne igre za tu konzolu, a premda ista još uvijek živi uz podršku nezavisnih developera, sve je izglednije da to neće potrajati još dugo.

Prvo je Sony najavio kako od iduće godine više neće dijeliti besplatne PS Vita igre u sklopu PS Plus usluge, a sada su obznanili kako planiraju ugasiti proizvodnju kartica na kojima se distribuiraju igre za tu konzolu.

Sve nove igre za PS Vitu od 31. marta 2019. godine (ako ih uopće i bude) moći će se kupiti isključivo u digitalnom obliku. Proizvođači koji svoje igre planiraju izbaciti u fizičkom obliku moraju to najaviti Sonyju najkasnije do 28. juna ove godine.

Ovo se odnosi i na starije igre (primjerice Minecraft) koje se više neće proizvoditi u dodatnim primjercima.

Drugim riječima, od trećeg mjeseca iduće godine trgovine će prodavati PS Vita igre na karticama do isteka zaliha. Igračima nakon toga ostaje kupnja rabljenih igara ili preuzimanje istih preko PSN-a.