in

Komentator otkrio: Velike promjene stižu u FIFA 19, nakon ovog PES bi mogao otići u zaborav

Holandski komentator koji godinama sarađuje s EA Sportsom izlajao se prije vremena i otkrio da će FIFA 19 imati licencu za UEFA Ligu prvaka.

Prošlog mjeseca saznali smo kako su UEFA i Konami prekinuli deset godina dugo partnerstvo koje je PES serijalu osiguravalo službenu licencu za takmičenje Lige prvaka i Evropske lige.

Mnogima je u tom trenutku misao poletjela prema FIFA serijalu, no EA Sports se do sada nije oglasio i još uvijek ne znamo hoće li dva elitna klupska takmičenja uopće biti prezentirana u ovogodišnjim nogometnim videoigrama.

Ipak, čini se kako je stigla potvrda da je EA Sports dogovorio sve sa UEFA-om te je za Fifu 19 ugrabio spomenute licence. Tu informaciju prenio je Ever ten Napel, Holanđanin koji je već duži niz godina komentator u FIFA igrama na holandskom jeziku. On je u prenosu holandskog esports turnira u Fifi 18 izjavio sljedeće:

– Svake godine snimam nove komentare za FIFA igre s Yourijem Mulderom u studiju u Utrechtu. Za 2019. također; igra će postati još bolja jer su dodali UEFA Ligu prvaka i Evropsku ligu. Uskoro ću biti gotov s verzijom 2019. koja onda ide na testiranje. Na testiranju će igrači provjeriti je li sve dobro i onda će igra biti spremna za izlazak u desetom mjesecu.

FIFA 19 službeno još nije ni najavljena pa EA Sports vjerovatno čuva objavu o licenci za UEFA takmičenje kao iznenađenje za fanove. Međutim, nije teško zaključiti da je ta licenca itekako poželjna pa je samo pitanje tko će za nju ponuditi više novca. Ako to nije Konami, EA Sports je najizgledniji kandidat.