in

Eastward je nova igra ekipe iza Stardew Valleyja

Razvojni tim koji je napravio hit igru Stardew Valley pomoći će drugom studiju da napravi sličnu 2D avanturu zvanu Eastward, u kojoj ćemo kao rudar spašavati misterioznu djevojku iz propadajućih gradova.

Stardew Valley iz 2016. godine bio je veliki indie hit koji je nezavisnom developerskom timu Chucklefish otvorio vrata za buduće projekte.

Jedan od takvih je za sada nenajavljena igra smještena u magični svijet, ali to nije i jedini naslov kojega će taj tim lansirati u skorijoj budućnosti. Naime, Chucklefish Games dogovorio je suradnju s nezavisnim timom Pixpil iz Šangaja, a plod te saradnje bit će pikselizirana 2D avantura pod nazivom Eastward.

Eastward će nam u stilu inspiriranom japanskom animacijom 90-ih predstaviti svijet na rubu propadanja. U tom svijetu igrat ćemo kao rudar zvan John koji otkrije misterioznu djevojčicu u tajnom labaratoriju taman ispod svog rudnika. Njih dvoje tako započinju avanturu bijega kroz raspadajuće gradove koje nastanjuju čudna čudovišta i još čudniji ljudi.

Igra je u razvoju već tri godine, a do sada je na njoj radio tim od troje ljudi. Kako su ambicije za igru porasle, tako je i Chucklefish primijetio potencijal te se priključio ovom projektu.

Uz njih su isto učinili kompozitor Joel Corelitz (The Unfinished Swan, Gorogoa) te irski studio Hyperduck Soundwork. Eastward bi trebao izaći na PC-u u nekoj skorijoj budućnosti.

(HCL.hr)