in

Agony će biti cenzurisan na konzolama

Developeri iz studija MadMind su izgleda, pored odlaganja igre Agony za njeno dodatno poliranje, to učinili i kako bi u nju uveli cenzuru, kako bi stekli pravo da je izdaju i na konzolama.

Kao što već znate iz prethodnih trejlera, igra je dosta NSFW i predstavlja jedno stvarno zaštrašujuće iskustvo, zbog čega je igri dat Adult-Only rejting, a takve igre nije moguća plasirati na tržište za konzole.

Ako igra ne bi došla na PS4 i Xbox One time bi developeri prekršili obećanje dato u kampanji na Kickstarteru. Tako da su oni primorani upravo da se okrenu cenzurisanju pojedinih scena i dijelova igre kako bi igra stekla nešto niži rejting, a to je Mature.

PC verzija igre će takođe biti cenzurisana, ali će tu biti i opcionalna zakrpa koja će u potpunosti ukloniti cenzuru, što kod konzola, ponavljamo, nije moguće, piše play.co.rs.

Na Kickstarter stranici igre je još objavljeno da nisu mogli da objave koji su sve dijelovi podlegli cenzuri zbog spojlera, ali kažu da sve što smo videli u dosadašnjim promotivnim klipovima i fotkama nije cenzurisano, zato što je “puna verzija igra teža (po stomake) nego što očekujete”.