in

The Witcher 3 na PlayStationu 4 sada izgleda ljepše nego na PC-u

Fantazijski ep The Witcher 3: Wild Hunt dobio je još jedno ažuriranje, ovoga puta samo za PlayStation platforme, kojim je igra dodatno proljepšana.

The Witcher 3 isprva nije bila igra koju se isplatilo igrati na konzolama. Međutim, CD Projekt RED uspio ju je optimizirati da se vrti u vrlo stabilnih 30 sličica po sekundi većinu vremena, a dolaskom snažnijih modela PS4 Pro i Xbox One X, igru se na konzolama moglo pokretati i u 4K rezoluciji (dinamičnoj ili nativnoj) te u slučaju XBOX-a i u 60 sličica po sekundi.

Verzija za Xbox One X također se mogla pohvaliti i podrškom za HDR osvjetljenje, koje je neko vrijeme bilo ekskluzivnu za tu konzolu, ali od danas je dostupno i vlasnicima igre na PlayStationu 4.

Naime, The Witcher 3 dobio je još jedno ažuriranje za PS4 i PS4 Pro konzole, a osim već spomenute podrške za HDR, dočekali smo i dodatnu optimizaciju ne manja grafička uljepšanja, primarno u PS4 Pro modu. Iako je CD Projekt RED najavio kraj razvoja za The Witcher 3 još prije godinu i pol, čini se kako bi im ovo doista moglo biti posljednje ažuriranje za ovu legendarnu igru… osim ako ne odluče udovoljiti i publici na PC-u pa i toj platformi dati podršku za HDR.

HDR osvjetljenje koje u mnogim igrama čini značajnu razliku u doživaljaju i koloritu, ne možete vidjeti bez ekrana s podrškom za dotični HDR, a jedna od razloga zašto CD Projekt RED ne namjerava dodati HDR u PC verziju svoje igre jest taj da ta tehnologija nije osobito zastupljena na monitorima PC igrača, s obzirom da su monitori nešto što se u pravilu mijenja rjeđe od ostalih računalnih komponenti.