in

Baldur’s Gate 3 postaje još zanimljiviji s novim ažuriranjem

Larian Studios je izdao veliko ažuriranje Baldur’s Gate 3, donoseći nekoliko novih završetaka priče i novi igrivi epilog. Ove godine, povratak Larian Studiosa klasičnom RPG serijalu donio im je ogromnu popularnost, s tisućama igrača na Steamu i višestrukim nominacijama za nagrade, uključujući “Igru godine”. Novo ažuriranje dodaje nove elemente priče, različite stilove igranja i niz drugih poboljšanja.

Svako prethodno ažuriranje za Baldur’s Gate 3 donosilo je tisuće popravki i promjena, a očekivanja igrača bila su visoka i za ovaj peti dodatak. Ažuriranje uključuje novi epilog, završni dio priče s kompleksnim pisanjem. Osim toga, dodaje dva nova načina igranja – Honour Mode za dodatne izazove i Custom Mode koji omogućuje prilagodbu gameplaya. Ažuriranje je veliko, zauzima 30 GB nakon instalacije, a sam postupak instalacije zahtijeva čak 130 GB prostora.

S izlaskom Patcha 5, igrači koji čekaju Baldur’s Gate verziju za Xbox dobili su dobru vijest – fizičko izdanje za Xbox Series X/S dolazi s uključenim Patchom 5 na disku. Za PS5 izdanje još nije potvrđeno s kojom verzijom dolazi, a očekuje se da će biti dostupno početkom iduće godine. Fizičko izdanje za Xbox trebalo bi se pojaviti u prosincu.

Baldur’s Gate 3 je postigao velik uspjeh nakon lansiranja u kolovozu, a to se odražava kroz osam nominacija na dodjeli nagrada, uključujući Igru godine, “Najbolju RPG igru” i “Najbolju glazbu”, te prethodnoj dominaciji na Golden Joystick dodjeli nagrada, gdje su osvojili nagradu u svih sedam kategorija za koju su bili nominirani.