in

Far Cry 5 je najbrže prodavana igra u svom serijalu

Ubisoft se pohvalio odličnim prodajnim rezultatima nove Far Cry igre koja je u prvoj sedmici zaradila više od 300 miliona američkih dolara.

Far Cry serijal postoji već 14 godina, a njegovo novo izdanje postavilo je i novi rekord za taj serijal. Naime, Far Cry 5 u prvoj je sedmici prodaje postao najbrže prodavana Far Cry igra do sada.

Iako još uvijek nisu objavljene tačne brojke koliko je kopija igre prodano, Ubisoft tvrdi kako je pobrao zaradu od 310 miliona američkih dolara. Taj rezultat nije rekordan za Ubisoft, ali je svejedno impresivan jer je tvrtka jedino s The Divisionom zaradila više u prvoj sedmici prodaje.

Ubisoft se također pohvalio kako je Far Cry 5 hit na uslugama za emitiranje gameplaya te je do sada streaman u više od 55 hiljada sati.

Otkrili su nam i da igrači preferiraju Nicka Ryea kao saborca, te da nas je sve skupa zaskočilo 8,651 različitih tvorova.

Možda i najbolji dokaz popularnosti Far Cryja 5 je prodaja u Japanu, gdje se igra prodala bolje nego RPG hitovi Ni no Kuni II i Valkyria Chronicles 4, koji su usput rečeno japanske produkcije.

(HCL)