in

U novoj kineskoj igri stvarno se osjećaš kao Spider-Man

Sjećate li se igre Ultimate Spider-Man iz 2005. godine? Meni je ostala u sjećanju kao igra u kojoj se stvarno osjećaš kao Spider-Man. Dobro, to IGN kaže za svaku Spider-Man igru, ali ova je bila jedna od rijetkih koja je estetski bila bliska stripu. Možda nije bila najzabavnija po gameplayu, ali vizualno je svakako bila upečatljiva.

Uglavnom, sjetio sam se te igre jer je nedavno kineski izdavač NetEase prikazao igru koja izgleda slično tom Spider-Manu (ili barem kako ga pamtim), a bome i izvedbom podsjeća na igru u kojoj se stvarno osjećaš kao Spider-Man.

Zove se Project Mugen i akcijski je RPG u otvorenom svijetu urbane tematike. Zamislite si nešto između Genshin Impacta i Honkai Star Raila, ali od totalno zasebnog developera koji nema veze s HoYoVerzumom.

Na prvi pogled možda ćete se zapitati kakve veze ovo ima sa Spider-Manom, a onda na drugi pogled vidite da se likovi njišu po zraku, trče po zidovima visokih zgrada i koriste vrlo slične poteze kao Spider-Man. I sam grad djeluje “američki”, što doprinosi sličnostima.

Srećom, ima Project Mugen i nekih svojih specifičnosti. Kretanje svijetom ovdje će moći uključivati vožnju i plivanje, a borba će biti i blizinska i dalekometna po potrebi. Igra će imati više različitih interijera u kojima ćete moći sudjelovati u raznim mini-igrama. Impresivna je također fizika – i ne mislim na fiziku grudi, pohotnici.

U svakom slučaju, Project Mugen je živi primjer igre koliko je kineska produkcija strašna – izgleda grafički impresivno i vrlo ambiciozno, a iza igre ne stoji tim za kojega ste ikad prije čuli.