in

Horizon Forbidden West navodno je iduća PlayStation igra koja stiže na PC

Ništa još nije službeno najavljeno oko novog izdanja za Horizon Forbidden West, ali imamo glasinu da je ono doista u pripremi za PC platformu. Izvor glasine je inače pouzdani Billbil-kun, isti onaj koji je prvi otkrio dolazak Ratchet & Clank: Rift Aparta na PC prije dva mjeseca.

Dolazak novog Horizona na PC ionako je vrlo izgledan. Prvi dio na PC-ju je prodan u više od 2,4 milijuna primjeraka, što je jedan od boljih rezultata koje je Sony Interactive Entertainment do sada ostvario na toj platformi.

Dakako, za punu potvrdu još uvijek čekamo službeni izvor.

 

U Singapuru je odbor za dobnu klasifikaciju igara svojoj bazi dodao Horizon Forbidden West – Complete Edition. Baš kao i u slučaju prvog Horizona, to znači da ćemo dobiti izdanje koje u paketu donosi glavnu igru te njezinu ekspanziju.

Za pretpostaviti bi bilo da to znači kako za Horizon Forbidden West slijedi i potencijalno smanjenje cijene. Trenutno igra u izdanju za PS5 košta 80 eura, dok cijena za ekspanziju iznosi 20 eura. Nekako sumnjamo da bi Sony za 100 eura prodavao sada već 19 mjeseci staru igru… ali ništa nije sigurno kod današnjeg Sonyja.

Ostaje također otvoreno pitanje hoće li najava HFW Complete Editiona označiti i najavu igre u PC verziji. Znamo da će se to dogoditi – i prvi je dio na PC došao u paketu s ekspanzijom – samo ne znamo kada.

Usporedbe radi, druge su PS5 igre na PC dolazile nakon 22 mjeseca (Returnal) i 25 mjeseci (Ratchet & Clank: Rift Apart) od izlaska na matičnoj konzoli. Stoga nije nezamislivo očekivati skoru najavu zadnjeg Horizona za PC.