in

FIFA 19 mogla bi imati neočekivanu zvijezdu na naslovnici

Pojavljivanje na naslovnici igara FIFA serijala posebna je čast u nogometnom svijetu. FIFA igre izlaze zadnjih 26 godina i svaka je na naslovnici imala barem po jednog nogometaša koji se prije svega istaknuo svojim izvedbama na travnjaku.

Početkom 2000-ih godina to su uglavnom bile zvijezde engleskog Premiershipa, a od 2012. je nastupila era Lionela Messija koja je trajala sve do 2016. kada je na naslovnicu Fife dospio Marco Reus. Pojavljivanje Reusa na naslovnici bio je svojevrsni presedan jer su njega izabrali sami fanovi između još nekoliko potencijalnih zvijezda nogometnog svijeta. EA Sports za Fifu 18 nije održao glasanje fanova već je na naslovnicu stavio Cristiana Ronalda, ali su fanovi nastavili tradiciju biranja željene zvijezde za naslovnicu.

Na portalu Fifaplay tako je aktualna anketa u kojoj fanovi biraju nogometaša za naslovnicu Fife 19, a rezultati te ankete možda bi mogli iznenaditi i sam EA Sports. Naime, svjetski poznati nogometaši poput Messija, Ronalda, Neymara i Mullera sveukupno su dobili oko 20% glasova. Ako je suditi po anketi, fanovi fife žele da Liverpoolov napadač Mohamed Salah bude naslovno lice nove igre.

Ovakva popularnost reprezentativca Egipta nije sasvim slučajna jer jer je prošlog vikenda potvrđeno kako isti igra u životnoj formi. U trenutnoj sezoni postigao je čak 37 golova, a, a time se izjednačio s rezultatima velikana kao što su Didier Drogba, Robin van Persie i Cristiano Ronaldo. A do kraja sezone ostalo je još šest kola.

Salah je u anketi pokupio više od 118 tisuća glasova, što definitivno nije zanemarivo, ali ostaje pitanje ima li u očima EA Sportsa dovoljan marketinški značaj da bi ga se uvrstilo na naslovnicu najprodavanije sportske simulacije. Istina je da ni Reus nije bio u najpoznatijoj momčadi na svijetu, ali je pripadnik nacije koja ostvaruje značajan udio u prodaji igara FIFA serijala, a isto se ne može reći za Salaha i njegov Egipat.