in

Microsoft je popustio, Baldur’s Gate 3 dolazi na Xbox ove godine

Baldur’s Gate 3 doći će na Xbox Series konzole kasnije tijekom 2023. godine, potvrđeno je iz Larian Studiosa. Ekipa je postigla dogovor izravno s voditeljem Xboxa, koji je odlučio napraviti ustupak i iznimku da bi Baldur’s Gate 3 mogao završiti na Xbox platformama.

Baldur’s Gate 3 na Xbox Series X modelu konzola pojavit će se sa svim funkcionalnostima, dok će igra na Xbox Series S modelu konzola biti bez opcije lokalnog multiplayera (split-screen co-opa).

Podsjetimo se, Baldur’s Gate 3 je, osim za PC, u razvoju i za PlayStation 5 te Xbox Series konzole. Lansiranje na konzolama trebalo je biti paralelno, no studio Larian imao je probleme u izvođenju split screena na Xbox Series S konzoli. Kako Microsoft uvjetuje developerima da verzije igara za Series S i X konzole sadržajno moraju biti identične, izlazak Baldur’s Gatea 3 za Xbox bio je odgođen do daljnjega.

Reakcije fanova Xboxa na ovo nisu bile pozitivne. Mnogi su smatrali kako nije pošteno da se zbog problema u izvođenju opcionalnog načina igranja na Series S konzoli igra uskraćuje vlasnicima Series X modela. Prigovori su očito došli do čelništva Xboxa pa je u slučaju Baldur’s Gatea 3 napravljena iznimka koju Microsoft sve do sada nije učinio nijednom developeru.