in

Google Play Instant App na Androidu omogućit će ubuduće da igrate igre bez instaliranja

Google je najavio proširivanje svoje Instant App funkcije na videoigre u Google Play Storeu, što znači da korisnici više neće morati instalirati igru.

Od kraja prošle godine na Android uređajima moglo se isprobati pojedine aplikacije bez da ih instalirate na svoj mobitel / tablet / nešto. Google je to nazvao Instant Appom, a isto je sada odlučio proširiti i na aplikacije koje spadaju u kategoriju igara. Predstavljen je tako Google Play Instant s kojim Android igre možete isprobati bez da ih uopće skidate i instalirate.

Umjesto preuzimanja na uređaj, Google Play Instant otvara igru preko interneta i omogućuje vam da joj brže pristupite. No, na ovaj način ne možete sačuvati napredak u igri tako da ovo ipak nije zamjena ili alternativa instalaciji nego služi samo za brzo isprobavanje igre. Također vrijedi napomenuti da ova pogodnost neće biti magično dostupna svim igrama, nego će se ubuduće pojavljivati sve više igara s ovom opcijom. Za sada ju imaju samo neke popularnije, uključujući Clash Royale, Solitaire, Bubble Witch sagu i sl.

(HCL)