in

Poznat datum izlaska GTA 6

Take-Two Interactive, izdavačka kuća koja stoji iza Rockstar Gamesa, sinoć je objavila svoj godišnji izvještaj s rezultatima i planovima poslovanja. Ne bi ova vijest bila ništa posebno zanimljiva da se u njoj ne krije potencijalni datum izlaska Grand Theft Auto 6, novog nastavka jednog od najpopularnijih serijala današnjice.

U svojoj projekciji za fiskalnu godinu 2025., Take-Two Interactive očekuje prihode u iznosu od čak 8 milijardi dolara. Čisto usporedbe radi, njihova najuspješnija fiskalna godina bila je upravo prethodna, prilikom čega su ostvarili 5,3 milijardi dolara. Samo iz ove usporedbe može se pretpostaviti da izdavačka kuća očekuje ogromni skok zarade sa naslovima koji će biti objavljeni između četvrtog mjeseca 2024. i kraja trećeg mjeseca 2025.

Iako u svojem izvještaju Take-Two Interactive nije direktno spomenuo GTA 6, ovako značajan skok prihoda vrlo vjerojatno ukazuje da ćemo u spomenutom vremenskom roku dobiti izlazak velikog naslova. Možda novi nastavak njihovog najpopularnijeg i najprodavanijeg serijala Grand Theft Auto? Naravno, uvijek postoji mogućnost da je ipak u pitanju veći broj “manjih” projekata, no iskreno sumnjamo da bi takvi drastično povećali prihod.

S druge strane, imajte na umu da Rockstarove igre gotovo nikada ne izlaze na prvotno obećan datum. Kao da postoji pravilo da ih moraju odgoditi barem jednom, inače to nije to. Pa sve i da Take-Two ima u planu GTA 6 za period proljeće 2024. – zima 2025., to nije garancija da će igra doista izaći tada.

Rockstar Games je prije malo više od godinu dana potvrdio da radi na sljedećoj Grand Theft Auto igri. Za sada nema službenih informacija o tom projektu, no odavno se već šuška o protagonistima koji će biti muški i ženski lik čija je priča inspirirana poznatim parom pljačkaša – Bonnie i Clyde. Još jedna nepotvrđena informacija je mjesto radnje, koje bi navodno trebalo biti fiktivna inačica Miamija, odnosno – Vice City.