in

Ovo su novi detalji o Androidu 14! – Stiže jedna veoma korisna opcija

Android 14 je iza ugla, a do sada smo o njemu saznali dosta detalja. Stići će nekoliko novosti, a sada saznajemo nove informacije. Prema njima, na Android 14 trebala bi stići nova korisna opcija.

Android nudi veću fleksibilnost pri obavljanju više zadataka od iOS-a. Međutim, jedna stvar koja nedostaje Androidu jeste mogućnost pomjeranja datoteka između dvije aplikacije preko cijelog ekrana. iOS omogućava da pomjerite, odnosno prevučete stavku iz jedne aplikacije u drugu preko cijelog ekrana.

Ipak, Android 14 donijet će promjenu u tom smislu. Prema najnovijem izvještaju, Android 14 ima novi trik u rukavu po ovom pitanju, koji će Android multitasking učiniti još boljim.

Urednik Telegram kanala Google News, Nail Sadykov, uočio je novu funkciju u najnovijoj beta verziji Androida 14 koja korisnicima omogućava da prevuku određenu datoteku ili tekst iz jedne aplikacije u drugu preko cijelog ekrana.

Sam proces korištenja ove funkcije bit će poprilično jednostavan.

Ova će funkcija biti korisna i na uređajima s velikim ekranom, kao što su sklopivi telefoni i tableti.

Nedavno je otkriveno da će Google sa Androidom 14 riješiti jedan poprilično veliki problem. Tako je kompanija objavila da sarađuje sa Android OEM-ovima kako bi ublažio frustracije programera aplikacija koji slijede Androidove razvojne smjernice.

Android 14 osigurat će da aplikacije ne izgube svoju funkcionalnost zbog agresivnog prekida rada u pozadini. Samsung je prvi Google-ov partner u ovom poslu, a južnokorejska kompanija je na svojoj web stranici za razvojne programere potvrdila da će napraviti „dosljednije i pouzdanije korisničko iskustvo za korisnike Galaxy-a“.

Android 14 već je dostupan za neke uređaje, a uskoro se očekuje službeno predstavljanje.