in

Kingdom Come: Deliverance koristit će se za obrazovanje na češkom Univerzitetu

Historijski autentična igra Kingdom Come: Deliverance prepoznata je od strane visokog školstva u Češkoj te će se koristiti u sklopu akademske naobrazbe o srednjovjekovnoj historiji.

Kingdome Come: Deliverance je igra koja vas kroz svoj gameplay iz prve ruke nauči dosta stvari. Primjerice, s obzirom da igrate kao prljav, ali pošten seljak, u igri nemate odmah pravo na vlastito kljuse. Jednako ste tako nepismeni i sretni jer niste žena, s obzirom da ženskom rodu u to vrijeme nije bilo baš jednostavno.

S obzirom da je developer Warhorse ciljao na povijesno autentično iskustvo, njihov trud prepoznat je u matičnoj Češkoj i bit će nagrađen posebnom čašću. Naime, Kingdom Come: Deliverance ubuduće će se koristiti na češkom sveučilištu Muni u sklopu kolegija o srednjovjekovnoj historiji. Otkrio je to glavni direktor igre Daniel Vavra, poručivši kako su obje strane iznimno uzbuđene zbog ove suradnje.

Vavra je također u sarkastičnom tonu dodao kako češkom Univerzitetu očito niko nije rekao za samoproglašene stručnjake na tumblru. Vavra se, naravno, referira na individualce koji su ga napali tvrdeći da je rasist zato što u Kingdom Come: Deliverance nije ubacio likove tamne puti, odnosno crnce. Vavra je na tu optužbu odgovorio kako u srednjovjekovnoj Bohemiji tada još nije bilo crnaca, što je izazvalo dodatni bijes među borcima za društvenu pravdu.

(HCL)