in

Iz PlayStationa su otkrili kako će pristupati svojim live service igrama

Značajan dio igara koje PlayStationovi studiji imaju u pripremi za budućnost jesu tzv. live service naslovi. Iako se taj termin prvenstveno veže uz multiplayer igre, zapravo se radi o igrama koje konstantno dobivaju nove sadržaje, a mogu se igrati ili samostalno ili u društvu. Najuspješniji predstavnici live service formata su pucačine kao što su Destiny 2 ili Apex Legends, no iz Sonyja su poručili kako se ne namjeravaju zadržavati na jednom žanru.

“PlayStationovi studiji kreiraju raznovrsne igre koje bismo mogli tretirati kao usluge, ciljamo na različite žanrove, različite termine izlaska i različite veličine igara. Isto tako kreiramo igre za različitu publiku i uvjeren sam iz našeg dosadašnjeg rada da možemo stvoriti svjetove i priče koje fanovi PlayStationa vole.” – izjavio je voditelj PS Studiosa, Hermen Hulst.

Nije još poznato koje će žanrove Sony pokrivati svojim live service igrama, no poznato je da se neke od tih igara razvijaju paralelno za PlayStation 5 i PC. Ipak, Hulst navodi kako se ne drže jednog pravila kad je to u pitanju.

“Napravili smo značajan napredak u dostavljanju igara na PC, stoga je dobra opcija da imamo mogućnost lansiranja live service naslova za PC gdje to ima smisla za igru i studio. Ali to je odluka koju ćemo donositi za svaku igru pojedinačno.” – zaključio je Hulst.