in

Veliko ažuriranje za The Witcher 3: Next-Gen na svim platformama

CD Projekt RED je objavio novu zakrpu za The Witcher 3: Next-Gen, koja je dostupna na svim platformama uključujući PC, PlayStation 5, Xbox Series X i S, PlayStation 4 i Xbox One.

Veličina zakrpe se kreće od 2 GB na PC-u do 10-20 GB na konzolama i prvenstveno se bavi problemima performansi sa kojima se susreću igrači čak i na high-end sistemima, prenosi It-mixer.

SPECIFIČNO ZA PC:

Poboljšano korištenje CPU jezgre u DX 12 verziji.

Vraćena ambijentalna okluzija zasnovana na horizontu – igrači koji su prethodno isključili ambijentalnu okluziju moraju to učiniti ponovo (Opcije ? Video ? Grafika).

Ispravljen problem sa treperećim pejzažom u Toussaintu kada je NVIDIA HairWorks bio onemogućen.

Također, riješen je problem vezan za optimizaciju čestica koji je mogao uzrokovati privremeno mucanjePopravljen je problem zbog kojeg odjeljak „Moje nagrade / My Rewards“ nije bio lokaliziran u REDlauncheru.

VISUAL – Ekskluzivno za PC i Next-Gen:

Poboljšan izgled vode dodavanjem refrakcije SSR-u i refleksija praćenih zrakama (ray tracing).

Ispravljen je vizuelni problem sa kamenim lukovima gde su crni artefakti prekrivali teksture cigleDodan je klizač Motion Blur (Opcije? Video? Grafika).

KVESTOVI I GAMEPLAY – Dostupno na svim platformama:

Pripreme za bitku – popravljen nedostatak opcije dijaloga koja bi napredovala u misiji tokom cilja „Let Avallac’h know everything’s ready“.

Reason of State – popravljen problem zbog kojeg su vrata skladišta mogla postati trajno zaključana ako igrač pokuca, uđe i odmah izađe iz zgrade.

Scavenger Hunt: Cat School Gear Upgrade Diagrams Part 1 – popravljen je problem gdje je kvest mogao ostati aktivna čak i nakon što su dijagrami opljačkani.

Popravljen je problem u kojem bi pokušaj pokretanja Nove igre+ na nekompatibilnom spremanju blokirao igrača da pokrene proširenja u samostalnom načinu rada dok se igra ne pokrene ponovo.

LOKALIZACIJA – Dostupno na svim platformama:

Ispravljen je problem s korejskom lokalizacijom opisa Ciri-nih i Geralt-ovih Gwent kartica.Ispravljeni problemi s interpunkcijom u arapskoj lokalizaciji.Ažurirani tradicionalni kineski font.