in

WhatsApp bi napokon mogao dobiti nove emojije, pogledajte kako izgledaju

Popularna aplikacija uskoro bi napokon mogla dobitri emojije koje najavljuju još od prošle godine, a tu je i još jedna zgodna značajka koju će cijeniti korisnici grupnih razgovora

A što je s ostatkom nas koji samo žele par emojija i mogućnost dopisivanja s tih pet-šest ljudi s kojima održavamo kontakt? Prema izvještaj Android Policea, uskoro bismo mogli dobiti nove emojije. Prva vijest o dolasku novih slikovnih znakova pronađena je u beti za Android, odnosno buildu 2.23.5.13. Prve vijesti o svježim emojijima smo, podsjetimo, dobili u prosincu prošle godine.

Izvor informacija, poznata stranica WaBetaInfo navodi da su novi emojiji vidljivi samo dijelu korisnika prijašnje bete 2.23.5.12. koji su im mogli pristupiti putem WhatsAppove tipkovnice. Dolazak novih emojija mnoge će korisnike možda odvratiti od korištenja alternativnih tipkovnica koje su podržavale nove znakove. Kako god bilo, novi emojiji uskoro bi mogli postati dostupni ama baš svima pošto je vrlo izvjesno da ih Meta neće predugo zadržati u beti.

tportal
Problem sa uvođenjem novih emojija dolazi zbog različitog vremena ažuriranja operativnog softvera i samog programa, što znači da će novi emojiji koje podržava sustav biti dostupni prije nego što ih podrži neka aplikacija. Tim rečeno, vidljivost novih znakova u nekim slučajevima neće zavisiti o Meti, već o Googleu i Appleu.

Dok čekamo dolazak novih emojija, polako se možemo i pripremiti za dolazak još jedne jako zanimljive značajke – samouništavajućih grupnih razgovora. Značajka radi isto kao ona za nestajuće razgovore jedan-na-jedan, samo za grupe. Sužbeno joj je ime trenutno ‘expiring groups’, no kao i sve stvari u beti, to bi se moglo promijeniti.