in

Square Enix priznao da je Forspoken razočarao u prodaji

Akcijski RPG Forspoken od danas je dostupan u verziji 1.10. Prvo značajnije ažuriranje igre nakon izlaska donijelo je niz poboljšanja, kako u samoj izvedbi gameplaya, tako i s tehničke strane. Evo nekih novih stvari koje su dodane s novom verzijom:

Remember Last-Viewed Menu – otvara meni na segmentu na kojemu ste ga zatvorili
Focus on Target – pritiskom na R3 usmjerava kameru na lika kojeg Frey cilja, ali ne zaključava kameru na njega
Lock On to Nearby Enemies -automatski prebacuje fokus na sljedećeg protivnika kad porazite onoga na kojeg ste zaključali kameru
Immunity to Own Magic – čini Frey imunom na efekte magije koju ona koristi
Grafički je igra dobila poboljšanja u osvjetljenju i sjenama. Što se optimizacije tiče, PC igrači koji koriste preporučene hardverske konfiguracije trebali bi vidjeti do 30% bolju izvedbu igre. Izvedba je poboljšana i na PlayStation 5 konzoli, ali developeri nisu otkrili koliko.

E sad, koliko će ovo pomoći igri u privlačenju igrača? Vjerojatno ne baš mnogo. Iz Square Enixa su ovih dana održali sastanak sa svojim investitorima, gdje su javno priznali kako su prodajni rezultati Forspokena loši. Iako to nije jedina igra koju su lansirali ove godine, u Square Enixu se pripremaju za značajan pad prihoda u trećem kvartalu fiskalne godine 2023.

Iz Square Enixa su također potvrdili da ni druge igre koje su lansirali tijekom 2022. nisu prošle ništa bolje. Znamo da im je Babylon’s Fall bio promašaj, znamo da su The Diofield Chronicle, Harvestella i Valkyrie Elysium prošli maksimalno nezapaženo, a nitko se osobito nije uzbudio ni zbog igara kao što su Stranger of Paradise ili Star Ocean: The Divine Force.