in

Objavljena Hogwarts Legacy video igra

Obožavatelji sage o Harryju Potteru napokon su dobili adaptaciju videoigre pod nazivom Hogwarts Legacy. Samo što fokus priče nije Harryju Potteru, već u prošlost oko 200 godina. Igrači mogu preuzeti ulogu učenika čarobnjačke škole Hogwarts i  potpuno prilagoditi na samom početku igre po svom ukusu.
Zapravo, Hogwarts Legacy, igralo je preko 489.000 ljudi na Steamu i prije nego je službeno igra objavljena. Našla se čak na drugom mjestu popularnost pretekavši Fallout 4. Većina nema konkretne pritužbe ili pohvale za igru, dok manji dio primjećuju vrlo slabu priču i loše razvijene likove.

Što se tiče tehničkih zahtjeva, TechPowerUp testirao je igru na računalu s različitim video karticama. Uočili su da igra troši rekordnu količinu video memorije, odnosno od 15 GB s RT i 12 GB bez RT. Također za maksimalnu izvedbu u 4K razlučivosti s uklučenim RT-om moraju se koristiti 3D akceleratori visokih performansi. Ali ipak uz fleksibilne postavke može raditi i na nešto slabijim komponentama.

Igra je dostupna za PlayStation 5  i PlayStation 4  igraću konzolu (gdje će igrači također imati pristup ekskluzivnom sadržaju), Xbox Series X i S te PC uređaje.