in

PC igrači uskoro mogu očekivati nove sadržaje u svijetu Metro igara

Svi zaljubljenici u Metro serijal, ili barem oni koji se igraju na PC platformi, sad imaju prilike ostaviti svoj trag u postapokaliptičnom svijetu Metro Exodusa. Razvojni studio 4A Games pripremio je Exodus SDK, besplatni pristup alatima uz pomoć kojih se može detaljnije modificirati sadržaje Metro Exodusa.

Exodus je kompletni editor koji su koristili momci i djevojke u 4A studiju kad su razvijali igru. To uključuje mogućnosti poput uređivanja ili stvaranja novih scena, igranje s modelima, terenom i navigacijom, kreirati čestice, modificiranje ponašanja kamere te mijenjanje vremena unutar svijeta. Sve to može se dodatno začiniti i korištenjem Visual Scripta čime se još više proširuju opcije unutar Exodusa.

Za pristup ovom setu alata potrebno je imati standardnu ili Enhanced Edition verziju na PC platformi, a sve ono što se napravi ne smije se koristiti u komercijalne svrhe. U prijevodu, sve modifikacije za igru moraju biti besplatne. Također, za lakše dijeljenje vlastitih radova, integrirana je podrška za platformu Mod.io.