in

Igre za PlayStation 5 uskoro će se moći igrati bez instaliranja

PlayStation Plus Premium pretplata mnogima ne djeluje kao najbolja ponuda ikad. Premium svakog mjeseca donosi vrlo malu selekciju klasičnih igara (svega dvije-tri mjesečno), mogućnost isprobavanja novih igara na određeni rok (čija je selekcija također štura) i mogućnost streaminga – ali samo naslova za stare PlayStation konzole.

To bi se moglo promijeniti od 8. 3. jer u sklopu ažuriranja sustava verzije 7.0.0 navodno stiže opcija streaminga igara za PlayStation 5. Kako prenosi portal Insider Gaming, igrači će dobiti mogućnost dazaigraju PS5 igre bez instaliranja, pod uvjetom da imaju stabilnu vezu s internetom. S obzirom na ograničenje diska PS5 konzole, ovo bi nekim igračima moglo dobro doći.

Doduše, ovo ne znači da će se igre za PlayStation 5 od sada moći igrati na PlayStationu 4, tj. bez PS5 konzole. Sony ipak želi da kupite PS5, pa će streaming PS5 naslova biti dostupanjedino na PS5 konzoli.

Osim opcije streaminga PS5 igara, s ažuriranjem verzije 7.0.0. trebala bi napokon doći i puna integracija s Discordom, tako da će igrači na PlayStationu konačno moći komunicirati izvan PlayStationovog ekosustava.