in

The Last of Us: Part II možda ima psa kao suborca

Direktor The Last of Us: Part II dao je naznaku da će čovjekov najvjerniji prijatelj imati određenu ulogu u toj igri.

Kina je jučer proslavila ulazak u novu godinu, koja je po njihovom astrološkom kalendaru godina psa. Tim povodom mnogi su na društvenim mrežama odali počast svojim psećim ljubimcima, a isto je napravio i Neil Druckmann, scenarist i voditelj razvoja za PS4 ekskluzivu The Last of Us: Part II.

Druckmann je na slici pozirao sa psom koji je u kombinezonu korištenom za praćenje i snimanje pokreta, što znači da ćemo u The Last of Us: Part II definitivno vidjeti životinje iz te porodice. Upitno je samo hoće li ovaj pas dati animacije nekom vuku ili će možda poslužiti kao suborac.

Psi su u videoigrama inače često u toj ulozi – od Fallouta 3 do nadolazećeg Far Cryja 5, a u The Last of Us: Part II pas bi mogao nadomjestiti drugog lika, ako novi ženski lik s kojim budemo igrali ne bude imao nikakvu drugu pratnju. Prvi The Last of Us također je imao pse, ali oni nisu bili animirani motion capture tehnologijom. U snimanju drugog dijela neće sudjelovati samo psi jer smo ranije vidjeli i da je jedan simpatični praščić ugrabio svoju ulogu u igri.