in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Splinter Cell se pretvara u BBC radio dramu

Gaming adaptacija

Tom Clancy’s Splinter Cell se adaptira u radio dramu na BBC Radiju 4, najavio je emiter.

Serija od osam dijelova, koja će se emitirati petkom od 2. decembra, prati veterana agenta Četvrtog ešalona Sama Fishera na novoj misiji, “regrutiranju i obučavanju sljedeće generacije operativaca Splinter Cell za odjel za tajne akcije Agencije za nacionalnu sigurnost”.

Sinopsis glasi: “Kad se smrtonosni ubica iz Fisherove prošlosti vrati iz mrtvih u misiji ubistava, gurnut je u utrku s vremenom jer se otkriva podla prijetnja globalnoj sigurnosti.”

Sama Fishera glumi Andonis Anthony (The Archers), navodi VGC.

Ostale glumačke postave uključuju Rosalie Craig, Sacha Dhawan i Nikesh Patel, kao i Willa Poultera.

Poulter je u izjavi rekao: “Stvarno se nadam da će ljubitelji igre Splinter Cell uživati ​​u ovome, jer ne samo da ima svu akciju, napetost i uzbuđenje po kojima je igra poznata, već ima i više elemenata. Sadrži puno komedije, drama je proširena, a horizonti prošireni likovima i onim što rade. Uzima ono najbolje od Splinter Cella i gradi na tome kako bi napravio nešto stvarno dobro zaokruženo.”

Video pogledajte OVDJE.

Sve će epizode biti emitirane uživo kao boxset na BBC Soundsu u podcast feedu Limelight 2. decembra.

Ubisoft je prošlog decembra službeno potvrdio da radi na remakeu Splinter Cell, stealth akcijske igre koja je prvi put objavljena 2002. kao ekskluziva za Xbox.