in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Silent Hill stiže u novom ruhu i sa nekoliko novih projekata!

Konami je objavio da je u pripremi nekoliko novih projekata u okviru Silent Hill franšize

Kompanija već ima nekoliko eksternih timova koji rade na Silent Hill igrama, a najavljen je i novi film.

Za početak, Blooper Team kreira Silent Hill 2 Remake, koji će stići prvo kao PlayStation 5 ekskluziva, a potom stiže i na PC.

Remake je kreiran u Unreal Engine 5, a koristi nove tehnike za poboljšanje osvetljenja i drugih detalja. Remake će imati i prerađen sistem borbe, a svi ekrani sa učitavanjem su ukjlonjeni kako bi se stvorilo fluidno iskustvo.

Pored Silent Hill 2 Remakea, u pripremi je i novi film, zasnovan na drugoj igri u serijalu. Režirat će ga Christophe Gans, koji je bio režiser i za Silent Hill i 2006. godine.

Silent Hill Townfall je nova igra u okviru franšize, a teaser trailer sugeriše da je u pitanju horor igra iz prvog lica. Više detalja će biti poznato kasnije, navodi Kitguru.

Silent Hill Ascension je interaktivni serijal, koji će se pojaviti kasnije tokom 2023. godine. Omogućit će fanovima da se uključe u avanturu u realnom vremenu i glasaju o odlukama u okviru serijala.

Na kraju, Silent Hill F će biti asimetrična multiplayer igra u kojoj su neki igrači u ulozi preživjelih, dok je jedan igrač zlikovac. Radnja igre se odigrava u japanu 1960-ih godina.