in

Fortnite dobiva značajne novitete, uključujući i 60 fps na konzolama

Fortnite će u svom Battle Royale izdanju nastavljati dobivati privremene modove, a uskoro će se i na konzolama izvoditi u 60 sličica po sekundi.

U sljedećoj rečenici usporedit ćemo Fortnite Battle Royale i PUBG te dati laganu prednost prvom naslovu, pa ako bi vam to moglo uzrokovati želučane tegobe bilo bi najbolje da ovdje sada prestanete s čitanjem. Jedna od stvari koju Fortnite (Battle Royale) radi bolje od PUBG-a jesu periodični modovi koji se uvode u igru svakoga mjeseca. Vidjeli smo tako 50v50 mod, mod ograničen na snajpere i tome slično, a Epic je potvrdio da će se širenje igre novim modovima nastaviti i u skorije vrijeme.

Jedan od novih modova bit će baziran na konceptu “floor is lava” u kojemu ne smijete dodirnuti tlo prilikom igranja. Među ostalima će se naći Blitz Mode s kraćim mečevima te nova verzija 50v50 moda u kojoj će se pojavljivati više predmeta, svaki će tim dobiti autobus, te će se suborci moći vidjeti na mapi.

Još jedan dobrodošli novitet kojega je Epic najavio za bližu budućnost bit će opcija izvođenja igre u 60 FPS modu. Ovo će se prvenstveno odnositi na verzije za PlayStation 4 Pro te Xbox One X, ali ni stari modeli Xboxa One i PlayStationa 4 neće ostati zakinuti. Dakako, povećanje broja sličica po sekundi doći će uz malu degradaciju vizualne kvalitete kako bi se igra bolje izvodila.