in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novi video otkriva kako izgledaju dijalog opcije u STARFIELD-u

Todd Howard kaže da je igra prebacila preko 250.000 linija dijaloga

Izbor dijaloga je ogroman dio svakog sjajnog Bethesda RPG-a, pa su se fanovi pitali kakav bi sistem developer implementirao u Starfield. Sada, zahvaljujući novom videu od Bethesda-e, direktor Todd Howard je podijelio nekoliko detalja o tome šta bismo trebali da očekujemo u konverzacijama sa različitim stanovnicima Starfield zvjezdanog sistema.

“Vratili smo se na klasični, u Bethesda-inom stilu, sistem za dijaloge”,  izjavio je Howard.

”Dok gledate karaktera i njegove ekspresije, imat ćete niz izbora.”

Howard je također govorio i o sistemu ubjeđivanja, u kojem će igrači trošiti poene da uvjere likove kako bi dobili ono što žele. Prikazani primjer je imao četiri različite opcije dijaloga na ekranu, pri čemu je svaka koštala drugi broj poena. Opcija za jedan poen je bila pasivna, dok je opcija za pet veoma agresivna. Ovo se poklapa sa onim što smo od ranije čuli kada je Bethesda izjavila da su inspiraciju za Starfield izvukli iz Oblivion mini-igre, navodi IGN.

Starfield će imati više grana dijaloga od bilo koje prethodne Bethesda igre. Howard je pričao i o obimu sadržaja, rekavši da je tim radio da dubina bude prisutna u razgovorima iako ih ima u velikom broju.

“Obim igre, količina sadržaja koji pravimo je malo veći nego što smo ranije radili u smislu kvestova i sličnih stvari”,  izjavio je Howard. ”Ali dubina u nekim od ovih stvari sa dijalogom…Upravo smo prebacili 250.000 linija, i to je mnogo dijaloga, ali prošli smo kroz to i uticaj je zaista prisutan.”

Poređenja radi, Bethesda je rekla da Skyrim ima oko 60.000 linija dijaloga, a Fallout 4 110.000.

Dakle, trenutna količina dijaloga u Skyrim-u je četvorostruko veća od Skyrim-a. Još uvijek se ne zna kada tačno dolazi Starfield, osim da ga očekujemo u prvoj polovini 2023. godine. Očekivanja su svakako vrlo umjerena, jer ipak pričamo o Bethesda-i.