in ,

Hoće li nakon PlayStationa poskupiti i Xbox?

Oglasili se iz Microsofta

Iz Sonyja su nedavno najavili kako će se, zbog “izazovnih ekonomskih uvjeta” morati odlučiti na nepopularan potez među ljubiteljima njihove konzole, a to je poskupljenje. Cijena PlayStationa 5 porasla je na više tržišta, uključujući i europsko na kojem su sada obje verzije nove plejke 50 eura skuplje.

Nakon ovog poskupljenja, ali i općenitog privrednog stanja koje karakterizira velika, negdje i dvoznamenkasta inflacija, mnogi su gameri postavili pitanje hoće li i druge kompanije na ovom tržištu krenuti istim stopama i odlučiti se na poskupljenja.

Iz Nintenda su i prije Sonyjeve najave, još sredinom avgusta, objavili kako trenutno ne razmišljaju o poskupljenjima, uz naglasak na trenutno, čime su se ogradili za slučaj da se za npr. pola godine ipak odluče povećati cijene za konzolu Switch.

Slično razmišljaju i u Microsoftu. U nedavnom intervjuu za američke medije prvi čovjek Xboxa Phil Spencer rekao je kako u Microsoft sada ne razmišljaju o povećanju cijene svojih konzola. To je odlična vijest za sve koji razmišljaju o kupovini Xboxa (možda tokom blagdanskog šopinga), ali kao i u slučaju Nintenda, i Spencer nije isključio mogućnost da, ovisno o situaciji na tržištu, s vremenom i Xbox Series X i S ipak poskupe, prenosi Tech Radar.

Šef Xboxa posebno je naglasio odlične prodajne brojke modela Xbox Series S te je svima u kompaniji jasno da će s jeftinim konzolama bolje konkurirati Sonyju. S obzirom na to da smo nedavno saznali kako je Sony prodao dvostruko više PlayStationa 4 u odnosu na Xbox One, s ovom taktikom u Microsoftu se nadaju da bi s aktualnom generacijom konzola mogli smanjiti tu razliku u prodaji konzola u odnosu na PlayStation.