in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Cyberpunk 2077: Phantom Liberty je naziv prve ekspanzije

Ne dolazi na konzole posljednje generacije

CD Projekt Red je objavio da će prva velika ekspanzija za Cyberpunk 2077 nositi naziv Phantom Liberty i da će izaći za PlayStation 5, Xbox Series, PC, i Stadia-u.

Najavljena na novom Night City Wire lajvstrimu ekspanzija označava prvu veću injekciju novih sadržaja u Cyberpunk 2077 ne računajući brojne pečeve koji su popravili igru nakon katastrofalnog izlaska verzije za konzole.

Izašao je i kratki tizer, koji je još jednom ponovio da će ekspanzija izaći sljedeće godine, i otkrio nekoliko detalja o priči. Keanu Reeves se vraća kao Johnny Silverhand, a u traileru upozorava V na zakletvu koju su upravo položili, na vjernost Novim Sjedinjenim Američkim Državama.

“Veoma se zabavljamo sa ekspanzijom”, rekao je direktor igre Gabriel Amatengelo.

”To je novi stil priče, nova postava karaktera, i proširit će se na okrug u Night City-u gdje se prvenstveno dešava.”

Ovo nije bila jedina Cyberpunk vijest koja je objavljena tokom live streama, jer je developer takođe najavio i DLC za igru koji je već sinoć izašao.

Novi sadržaj je vezan za anime seriju Cyberpunk Edgerunners koja će sljedeće sedmice izaći na Netflix-u, i sadrži par novih kozmetika, novi kvest koji se odvija pored glavne Cyberpunk 2077 priče. Dakle skeptici su bili u pravu. Gotovo nebitan sadržaj koji više služi za promociju serije nego za evoluiranje igre. Stara ekipa za marketing je definitivno i dalje u CD Projekt Red-u, prenosi IGN.

Ovi dodaci su također i dio takozvanog 1.6 peča, koji je posljednji peč koji će doći na PlayStation 4 i Xbox One, jer se Phantom Liberty ekspanzija neće pojaviti na ovim konzolama. I tako je CD Projekt Red tiho odustao od ovih konzola iako su nas mjesecima uvjeravali da to neće učiniti.