in

Već se radi na Game of Thrones modu za Kingdom Come: Deliverance

Tvorci popularnog Game of Thrones moda za Attila: Total War najavili su kako se prebacuju na novi projekt vezan uz nadolazeću igru Kingdom Come: Deliverance.

Uprkos ogromnoj popularnosti Game of Thrones serije i njezinog književnog predloška, gameri još nisu dobili kvalitetnu videoigru s epskom avanturom u svijetu Westerosa. Situacija je takva da se najbolji Game of Thrones sadržaji u virtualnom obliku nalaze kao korisnički modovi. Jedan od takvih je i popularni The Seven Kingdoms za igru Attila: Total War.

Tvorci tog moda nisu bili baš oduševljeni podrškom koju (ni)su dobili od ekipe Creative Assemblyja te im je stvaranje GoT sadržaja za Total War naslov bilo nepraktično i nepotrebno otežano. Ne čudi stoga što su odlučili zaključiti tu priču i okrenuti se novom projektu – totalnoj konverziji nadolazeće igre Kingdom Come: Deliverance.

Kingdom Come baziran je na CryEngine pokretaču što će tvorcima Game of Thronesa uvelike olakšati stvaranje sadržaja za totalnu konverziju. Nadalje, otvoreni svijet igre i njezina narativna struktura omogućit će modderima da napokon stvore kampanju s pričom iz perspektive nekog lika. Naposljetku, razvojni tim Warhorse Studios iznimno je otvoreni i zainteresiran za stvaranje modding zajednice oko svoje igre.

Kingdom Come: Deliverance idealan je kandidat i po tome što obrađuje srednjovjekovnu tematiku, slično kao i Game of Thrones. Između ta dva imena ipak je jedna ključna razlika. Dok se Game of Thrones bavi fantazijskim elementima – zmajevima, magijom, zombijima – Kingdom: Come je skroz suprotno od toga igra koja cilja na historijsku preciznost i potpuno prizemljen prikaz Evrope u 15. stoljeću.