in

LOVELOVE WOWWOW

Apple službeno predstavio novi iPhone 14, poznate su i cijene novih modela uređaja

Apple event

Apple je službeno predstavio iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. U prvom velikom redizajnu zaslona otkako je Apple predstavio iPhone X 2017., oba uređaja imaju novi izrez u obliku pilule koji zamjenjuje urez i može se dinamički prilagođavati. Oba uređaja također imaju brži A16 Bionic čip i uvijek uključen ekran (Always on).

Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook nazvao je iPhone 14 Pro i Pro Max “najinovativnijom profesionalnom linijom dosad”.

APPLE EVENT / PRATITE UŽIVO OVDJE.

Početne cijene

iPhone 14 Pro od 999 dolara i iPhone 14 Pro Max od 1099 dolara. Oba će biti dostupna za prednarudžbe 9. septembra. Dostupnost u trgovinama se očekuje od 16. septembra.

Prva značajna promjena dizajna kod iPhone 14 Pro modela je ekran. Iako će Apple ponuditi uobičajene opcije od 6,1 i 6,7 inča, urez se zamjenjuje izrezom u obliku tablete u kojem će se nalaziti Face ID komponente i drugi kružni izrez za prednju kameru.

Apple je premjestio senzor blizine iza ekrana, ​​a obavijesti će sada iskočiti u obliku animacija. Apple ovaj sustav naziva Dynamic Island.

Apple je demonstrirao različite načine na koje će Dynamic Island animirati i raditi u praksi, uključujući oživljavanje widgeta aktivnosti uživo te animacije i kontrole za muziku.

I iPhone 14 Pro i 14 Pro Max imat će uvijek uključen ekran koji radi s novom opcijom widgeta zaključanog ekrana u iOS-u 16. Podržavat će informacije poput podsjetnika, događaja u kalendaru i vremena bez da se iPhone mora “probuditi” da bi prikazao to. Postoji čak i stanje mirovanja za iOS 16 pozadine koje će ih potamniti kako bi trošile manje baterije.

U modelima iPhone 14 Pro nalazi se Appleov A16 Bionic čip. Apple se sa svojim novim čipom usredotočio na energetsku učinkovitost, ekran i kameru. CPU sa šest jezgri uključuje dvije jezgre visokih performansi koje koriste 20 posto manje energije i četiri učinkovite jezgre koje koriste trećinu čipova konkurenata.

Ovaj novi A16 čip pomaže u pokretanju glatkih animacija koje se nalaze u opciji Dynamic Island, a također će pokretati Appleov novi sustav kamera. Po prvi put ikada, iPhone se udaljava od senzora od 12 megapiksela na senzor od 48 megapiksela. Nova glavna kamera nudi poboljšanja za fotografiranje pri slabom osvjetljenju, a sve koristi senzor s četiri piksela s otvorom blende f/1,78 i žarišnom dužinom od 24 mm.

Za većinu fotografija senzor će snimiti grupirane fotografije od 12 megapiksela kako bi se maksimiziralo hvatanje svjetla. To također omogućuje Appleu izrezivanje senzora na različite načine kako bi se postigao istinski 2x zum na žarišnoj dužini od 48 mm. To bi trebalo rezultirati impresivnim fotografijama, a novi senzor čak optimizira detalje u Appleovom ProRAW formatu.

Nova ultraširoka kamera također nudi poboljšanja u makrofotografiji i 3x poboljšanje pri slabom osvjetljenju. Apple je također nadogradio bljeskalicu na sustavu kamere iPhonea 14 tako da je dvostruko svjetlija i reagira na žarišnu dužinu fotografija.

Ako ste zainteresirani za snimanje videa, iPhone 14 Pro modeli će vas sigurno dobro pokriti u tome. Kinematografski način rada sada može napraviti 4K razlučivost pri 30fps i 4K pri 24fps.

Općenito, iPhone 14 Pro ove godine nudi mnogo više od skromnih nadogradnji modela iPhone 13 Pro uređaja, koji su prešli na 120Hz ProMotion ekrane visoke stope osvježenja i tri potpuno nove kamere.