in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Šta nas očekuje na jesenjoj prezentaciji Apple proizvoda?

Apple event

Događaj će biti održan u “Steve Jobs Theatre” prostorijama, u Appleovom sedištu u Kupertinu (Kalifornija).

Tokom prezentacije se očekuju sljedeći proizvodi:

iPhone 14 serija. Septembarski događaj je uobičajeno rezervisan za predstavljanje nove iPhone serije. Prema onome što smo imali priliku da čujemo u prethodnom periodu, vjerovatno nećemo vidjeti mini verziju telefona.

Očekuju nas standardni iPhone 14, iPhone 14 Max ili iPhone 14 Plus, kao i dva Pro modela – iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Pomenute izmene na ovim telefonim uključuju poboljšan dizajn (odbacivanje izreza na nekim modelima), povećanje skladišnog prostora i bolje kamere, a tu je i efikasnije povezivanje na satelitsku mrežu.

Sva poboljšanja će uticati i na povećanje cijene, zajedno sa povećanom inflacijom na svjetskom nivou i problemima sa zalihama i nabavljanjem dijelova za proizvodnju iPhonea.

Apple Watch stiže u Series 8 verziji, a nove satove će karakterisati poboljšane funkcije za mjerenje zdravstvenih parametara. Glasine su pominjale i senzor za mjerenje temperature tijela.

Pomenut je i Apple Watch 8 Pro, koji predstavlja izdržljiviju verziju pametnog sata, kreiranu za korištenje u ekstremnijim uslovima na otvorenom.

AirPods Pro 2
su nove bežične slušalice kompanije iz Kupertina, koje će ponuditi bolji kvalitet zvuka i više senzora. Očekuje se podrška za bežično punjenje i otpornost na vodu i znoj, navodi GSM Arena.