in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Kada fanovi mogu očekivati povratak legendarne fantasy franšize? XBOX rukovodstvo želi da pokaže Fable, ali to neće ići lako

Gaming

Šef Microsoft Studios-a, Matt Booty, želi da pokaže Fable na Xbox Series X ali developer Playground Games je odbio da to učini dok igra po njihovom mišljenju nije spremna.

Govoreći na PAX West 2022 događaju, Booty je rekao da Playground radi toliko sjajnih stvari sa Fable igrom sljedeće generacije, da traži od njih da je pokažu javnosti svaki put kada je vidi.
“Dio mog posla je da zaštitim tim”, objasnio je.
”Oni ne žele da pokažu stvari prije nego što su zaista spremne, ali ako postoji jedna igra u kojoj su stvari obrnute, gdje svaki put kada nešto novo vidim kažem: ”Trebalo bi ovo da pokažemo”, to je Fable. Jer u igri ima mnogo cool stvari.”

I pored toga, “tim mi je jasno stavio do znanja da neću moći ništa da pokažem dok ne bude spremno,” nasmijao se Booty.

On je dao par detalja o razvojnom procesu, komentarišući da Playground donosi isto ”majstorstvo i posvećenost koje možemo da vidimo u Forza Horizon serijalu.” Booty također priznaje da je davanje Fable-a developeru koji je poznat po kreiranju vožnji bio potez ”za češanje glave”, ali je Playground ”dokazao da shvata projekat”, prenosi IGN.

Nema nikakvih indikacija kada fanovi mogu da očekuju povratak legendarne fantasy franšize, ali je već prošao dosta dug period, obzirom da je Fable za Xbox Series X zvanično najavljen prije više od dvije godine, tačnije u julu 2020.

Video pogledajte OVDJE.