in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ubisoft će navodno otkriti više Assassin’s Creed igara ove sedmice

Gaming

Ubisoft će navodno najaviti nekoliko Assassin’s Creed igara tokom predstavljanja proizvoda ovog vikenda.

Izdavač je mjesecima zadirkivao planove za “otkrivanje budućnosti Assassin’s Creeda” tokom Ubisoft Forwarda, koji se održava 10. septembra, a detalji njegovih planova sada su izgleda procurili iz više izvora, uključujući Bloomberg i Try Hard Guides.

Uz već potvrđeni Assassin’s Creed Mirage, tvrdi se da će Ubisoft iskoristiti ovaj događaj da otkrije dva glavna serijala i mobilnu igru.

Dvije velike najave bit će dio Assassin’s Creed Infinity-a, velike suradnje između Ubisoftovih studija iz Quebeca (Odyssey) i Montreala (Origins i Valhalla) koji će navodno služiti kao platforma za više igara s različitim postavkama.

Prvi, kodnog naziva Red i razvijen u Quebecu, navodno se odvija u feudalnom Japanu. Montrealov naslov, koji nosi kodni naziv Neo ili Hexe, navodno se vrti oko suđenja vješticama tokom kasnijih faza Svetog Rimskog Carstva.

Dok se Assassin’s Creed Infinity ne očekuje da će biti lansiran najranije do 2024., Assassin’s Creed Mirage je navodno planiran za izlazak u proljeće 2023.

Bloomberg je prvi put izvijestio u februaru da Ubisoft planira objaviti Assassin’s Creed igru ​​manjih razmjera, fokusiranu na stealth, koja je bliža ranim serijalima nego onima novijim pod utjecajem RPG-a.