in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Zvanično: Poznato je kada reklame stižu na Netflix

Ranije od očekivanog

Iako su prve informacije govorile kako oglase na Netflixu možemo očekivati kroz godinu-dvije, čini se kako će to biti puno ranije.

Iako su sve do nedavno iz Netflixa govorili kako se na njihovom videoservisu neće prikazivati oglasi, nepovoljni uvjeti na tržištu i gubitak pretplatnika promijenili su njihovo mišljenje. Ne samo da na Netflix stižu oglasi, već će to biti, čini se, jako brzo.

Kada je izvršni direktor Netflixa Reed Hastings prvi put spomenuo mogućnost oglašavanja, rekao je kako razmišljaju o uvođenju kroz godinu ili dvije, ali taj će period biti kraći. Prema informacijama koje su ove sedmice objavili američki mediji, Netflix će svoje pretplatničke modele već 1. novembra ove godine proširiti s novim modelom koji će biti jeftiniji, a uključivat će i reklame.

Detalji o tom novom oglašivačkom modelu još nisu poznati, ali prema onome što su prenijeli na PC Magu, taj model na početku neće biti odmah dostupan na svim tržištima. U jeftinijem Netflixu s reklamama prvo bi trebali uživati korisnici u SAD-u, Kanadi, Njemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji, ali i to će ovisiti o tome hoće li se kompanija postići dogovor s oglašivačima.