in

Provjerite kako se vaš PC nosi s raskošnim Final Fantasy 15

Final Fantasy 15 na PC stiže 06. 03. ove godine i ako je vjerovati službenim zahtjevima, ne bi trebao biti gladan skupog hardvera ako ga ne mislite igrati u 4K rezoluciji. No, igrači na PC-u dobro znaju da su hardverski zahtjevi većinom samo okvirni i da je ponašanje igre katkad neovisno o njima. S time na umu, uvijek je bolje svjedočiti performansama iz prve ruke, zbog čega je Square Enix prije izlaska igre pripremio koristan benchmark alat za analiziranje kako se igra vrti na pojedinoj konfiguraciji.

Benchmark težak 3.7 gigabajta možete preuzeti ovdje, a nakon testiranja dobit ćete rezultat u obliku peteroznamenkastog broja. Ukratko, što je broj veći, to je vaš računar sposobniji za pokretanje Final Fantasyja 15. Ako vam je rezultat manji od 2500, onda baš i nije preporučeno da FF15 igrate na takvom računaru. S rezultatom do 3000 moguće je igrati igru, ali možete očekivati značajna usporavanja u nekim dijelovima, premda se ona možda ne vide u benchmarku. Idealan rezultat za igranje u FullHD-u je iznad 6000, a ako ciljate na 4K nivo detalja onda morate imati rezultat od 12000.

Final Fantasy 15 možda neće biti najljepša i tehnički najimpresivnija igra na PC-u, ali definitivno očekujte da će vam zauzeti dosta prostora na disku. Minimalno će vam otići 100 GB, a ako ste spremi za 4K eru, instalacija će dosegnuti i 155 GB.