in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dying Light 2 priča DLC ‘Bloody Ties’ ima prvi teaser trailer

Ekspanzija će omogućiti igračima da “uđu u opasnu arenu Carnage Hall”

Pod nazivom ‘Bloody Ties’, DLC će vidjeti igrače kako “ulaze u opasnu arenu Carnage Halla”.

“Kakve vas opasnosti čekaju? Kako ih možete pobijediti? Šta ćete dobiti zauzvrat? Jedno je sigurno… bit će brutalno!”, navodi Techland.

Dok je Techland rekao da će više detalja o DLC-u biti službeno potvrđeno tokom Gamescom Opening Night Live 23. avgusta, nedavna Dying Light 2 datatamine sugerira da bi prva velika ekspanzija naslova mogla biti na temu gladijatora.

Među dataminiranim datotekama, YouTube korisnik ‘Bub’ otkrio je novu lokaciju, nedovršene dijaloge, pa čak i animirane scenarije koji prikazuju kinematografiju DLC-a.

Datoteke su uključivale nekoliko novih NPC-ova s ​​gladijatorskom temom, te ključne dijelove dijaloga i scenarija koji sugeriraju da će gladijatorske borbe biti veliki fokus proširenja.

Čini se da se dio DLC-a odvija u velikoj opernoj kući. Otkrivena je verzija ove lokacije bez teksture, uključujući nekoliko spratova i podrumski zatvor.

Ranije ove godine, Techland je odgodio prvi DLC priče za Dying Light 2 od juna do septembra, pa na kraju i do novembra.

Prije izlaska Dying Light 2, studio je rekao da namjerava podržati nastavak otvorenog svijeta o zombijima s najmanje pet godina sadržaja nakon lansiranja, prenosi VGC.