in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Poznat datum izlaska pustolovne igre “Tales from the Borderlands”

Gearboxova narativna pustolovna igra sprema se za izlazak u oktobru ove godine

Maloprodajni oglasi za novu igru ​​Tales from the Borderlands otkrili su nove detalje o naslovu i naizgled potvrdili datum izlaska.

Prema Amazonu, igra je službeno nazvana ‘New Tales from the Borderlands’.

Navode da će biti objavljena za Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5 i Switch 21. oktobra 2022., kada će vjerovatno biti dostupana i za PC.

Opis proizvoda glasi: “Suprotstavite se nemilosrdnim korporativnim gospodarima u ovoj narativnoj avanturi! Unutar vječito ratom razorene metropole Promethea, kontrolirat ćete Anua, Octavia i Frana na najgori dan u njihovim životima.”

Gearbox je u aprilu najavio da razvija “potpuno novu avanturu Tales from the Borderlands” za izdanje 2022. Objavljena 2014.godine i razvijena od strane Telltale Gamesa, originalna Tales from the Borderlands je petodijelna epizodna igra smještena na Pandori između događaja Borderlands 2 i Borderlands 3.

Izdavačka kuća Take-Two 2K ​​ovog je mjeseca objavila da je franšiza Borderlands isporučila više od 75 miliona jedinica. Borderlands 2 iz 2012. njegov je najprodavaniji naslov s više od 26 miliona isporučenih primjeraka, dok je Borderlands 3 iz 2019. njegova najbrže prodavana igra s više od 15 miliona isporučenih primjeraka.

Vlasnik Sabre Interactive Embracer Group kupio je teksaški Gearbox prošle godine u ugovoru koji bi mogao porasti na 1,4 milijarde dolara.

Nakon najave akvizicije, 2K je rekao da će nastaviti raditi s Gearboxom na franšizi Borderlands te je nagovijestio suradnju i na drugim projektima.

U aprilu je Gearbox najavio planove za preuzimanje američkog studija Lost Boys Interactive, koji je surađivao s tada nedavno izdanim Borderlands spin-offom Tiny Tina’s Wonderlands.