in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nova igra Alone in the Dark procurila je prije zvaničnog objavljivanja

Popis belgijske trgovine potkrijepljen je procurjelim snimkama ekrana

Na internetu se pojavio remake igre Alone in the Dark iz 1992. godine, a navodno će biti objavljen kasnije danas.

Belgijski trgovac je na Smartoys objavio popis igre, koji je, čini se, objavio THQ Nordic, zajedno sa slikom kutije i nekim snimkama ekrana.To je podržao i ugledni insajder AestheticGamer, koji je podijelio više informacija i snimaka ekrana na Twitteru.

Prema opisu proizvoda na stranici Smartoys, tema za novi Alone in the Dark bit će “susret psihološkog horora s južnom gotikom”.

“Ovo ljubavno pismo kultnoj igri iz 90-ih provest će vas kroz priču koja je jednako zlobna koliko i nezaboravna kroz oči jednog od dvoje protagonista”, navodi se u objavi.

“Igrajući kao Edward Carnby ili Emily Hartwood, istražite različita okruženja, borite se s čudovištima, rješavajte zagonetke i otkrijte strašnu istinu o vili Derceto.

Iako je popis trgovine gotovo sigurno potvrdio postojanje igre, AestheticGamer se zatim oglasio na Twitteru kako bi to dodatno potvrdio.

“Uistinu, Alone in the Dark 1 se prepravlja u stilu Resident Evil 2”, objavili su na Twitteru.

Originalni Alone in the Dark smatra se praocem žanra survival horora, koji je izašao četiri godine prije originalnog Resident Evila. Igra je smještena u Louisianu 1920-ih i zadaje svojim protagonistima, Edwardu i Emily, da pobjegnu iz uklete vile, objašnjava VGC.