in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Potvrđen je novi datum izlaska prve sezone MultiVersusa

Morty će stići sedam dana nakon početka sezone

MultiVersus sezona 1 počinje sljedeće sedmice, potvrdio je programer Player First Games.

U izjavi na službenom MultiVersus Twitter računu, studio je rekao: “Uzbuđeni smo što možemo najaviti da će 1. sezona započeti 15. avgusta s potpuno novom Battle Passom za osvajanje nagrada u igri!”

Sezona 1 trebala je započeti 9. avgusta, zajedno sa novim likom u igrici, Mortyjem iz Ricka i Mortyja, ali je tada objavljeno da su oba odgođena.

Morty sada neće biti dodan istog dana kada počinje 1. sezona, već će umjesto toga stići sljedeće sedmice, tačnije 23. avgusta.

Studio je također dodao da će sezona 1 nastaviti dobivati ​​nove sadržaje kako bude napredovala, umjesto da prima sve prvog dana.

“Sve što vam donosimo u 1. sezoni neće pasti istog dana”, objašnjeno je.

“Novi načini i sadržaj širit će se kroz život sezone. Nastavit ćemo dijeliti datume o svim zabavnim stvarima koje dolaze!”

Osim Mortyja, studio je već potvrdio da će Rick iz Ricka i Mortyja također stići kasnije tokom sezone.

Također je prošle sedmice podijelio ‘snimku’ sezone 1, otkrivajući da će “klasični arkadni način” i “novi rangirani način” biti dodani u nekom trenutku tokom 1. sezone.

Direktor MultiVersus igre Tony Huynh nedavno je potvrdio da će MultiVersus Season 1 Battle Pass uključivati ​​50 razina i koštati oko 10 USD / 8 £. Trenutna predsezonska borbena propusnica – koja je trebala trajati samo dvije sedmice dok 1. sezona nije odgođena – uključuje 15 razina skinova likova, ikona profila, XP-a, novčića i druge kozmetike, prenosi VGC.

Poput mnogih bojnih propusnica u drugim igrama, uključuje besplatnu opciju sa zarađenim nagradama dostupnim svim igračima i plaćenu premium verziju koja nudi pristup različitoj ‘ekskluzivnoj’ kozmetici (iako je Warner Bros Games sugerirao da “možda postoje prilike” za njihovo otključavanje drugim sredstvima u budućnosti).