in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) GTA 5 i Elden Ring mogli bi doći na Xbox Cloud Gaming

Nekoliko igara koje nisu dio Xbox Game Passa možda će doći na Xbox Cloud Gaming

Kao što je uočio korisnik Twittera Knoelbelbroet, stranice Xbox trgovine za GTA 5, Elden Ring i Soul Hackers 2, dobile su logotipe Cloud Gaming Beta.

Međutim, kada je VGC pokušao igrati igrice, primili su poruku o greškama, a iste sugeriraju da su oznake primijenjene ranije ili netačno postavljene.

Microsoft je ranije ove godine potvrdio da namjerava uvesti mogućnost za članove Xbox Game Pass Ultimatea da igraju iz Clouda odabrane igre koje već posjeduju ili su kupili izvan biblioteke Xbox Game Pass.

Tada je rečeno da će funkcionalnost biti dodana kasnije ove godine.

Xbox Cloud Gaming je neko vrijeme dopuštao korisnicima da streamaju svoje Game Pass igre koristeći Microsoftovu Cloud tehnologiju, ali do sada je to bilo ograničeno na igre koje su dio Game Pass usluge.

Ranije ove godine, Microsoft je predstavio značajno poboljšanje performansi za Xbox Cloud Gaming na iOS uređajima.

“U Xbox Cloud Gamingu slušamo i cijenimo povratne informacije igrača. Tražili ste bolje iOS iskustvo i kao rezultat toga donijeli smo značajna poboljšanja performansi za sve podržane iPhone i iPad uređaje”, navedeno je u objavi Xbox Wirea ranije ove godine.

“S ovim ažuriranjima trebali biste imati glatkije i bolje iskustvo igranja.”

Microsoft također planira uvesti podršku za miš i tipkovnicu za Xbox Cloud Gaming. Trenutno Xbox Cloud Gaming podržava samo kontrolere i kontrole dodirnog zaslona na mobilnim uređajima.